0763-36 07 60

info@fotrummet.se

Måndag - Fredag 07:00 - 16:00

Förhårdnader

Förhårdnader kan uppstå när man står och går och foten utsätts för tryck. Det är ett sätt för huden att försvara sig, att bilda en hård yta. Vanligast är att hård hud bildas på sidan av stortån och hälen. Är huden också torr bildas det lätt små sprickor och som med tiden kan bli större och väldigt smärtsamma. Därför är det viktigt att vårda huden för att förebygga problem. Ge fötterna några minuters omtanke om dagen och de kommer att tacka dig.

Behandling av förhårdnader på salong:

Behandlingen inleds med ett uppmjukande fotbad. Därefter skrapar och skär jag bort den hårda huden med skalpell. Det är oftast helt smärtfritt då man inte har någon känsel i den hårda huden. Jag använder också slip, hudtrissa och handfil för att få bort så mycket som möjligt och göra huden mjuk och smidig. Slutligen masseras fötterna med en vårdande och uppmjukande kräm.

Vad kan jag göra hemma?

  • Smörj fötterna dagligen med en kräm anpassad för dina fötter. Bra fotkrämer för hård hud är tex Fot och Handsalva special eller om det har bildats sprickor rekommenderar jag Gehwol salva för sprucken hud.
  • Använd skor med tillräckligt utrymme för att undvika onödigt tryck och friktion som i sin tur orsakar förhårdnader.
  • Fila fötterna efter dusch eller bad högst en gång i månaden. Filar du för ofta kan en överproducering triggas igång och mer hård hud bildas.